Registerdata og personvern

Vi kobler besvarelsene fra deltakende virksomheter med data fra Statistisk sentralbyrå og NAV for å forstå hvordan vi kan hjelpe flere inn i arbeidslivet. Dette omfatter basisinformasjon om virksomheten, bruk og erfaring med inkluderingstiltak, samt informasjon på aggregert og overordnet nivå om kjønnsfordeling, aldersfordeling, utdanningsnivå, innvandringsbakgrunn, sykefravær og overgangsstatistikk i arbeidsstyrken. All data behandles strengt fortrolig, og ingen virksomheter vil kunne identifiseres i våre rapporter eller artikler.

Koblingsnøkkelen som knytter informasjon om enkeltvirksomheter fra SSB og NAV til virksomhetsnummer vil aldri være tilgjengelig for forskergruppen. Forskergruppen vil i stedet motta et tilfeldig generert løpenummer per virksomhet. Ved prosjektslutt (senest desember 2028), vil koblingsnøkkelen bli slettet. Vår forskning er vurdert av Sikt, personverntjenesten for forskning i Norge, og har fått nødvendig etisk godkjenning fra NHH IRB, noe som betyr at vi vi følger strenge regler for personvern og etikk i vår forskning og databehandling.

Lovlig grunnlag for datainnsamling er forankret i personopplysningsloven (artikkel 6e) og universitets-
og høyskoleloven (§1-1b), som tillater oss å behandle personopplysninger for vitenskapelige formål av allmenn interesse uten eksplisitt samtykke fra hver enkelt ansatt. Deltakere kan be om innsyn i hvilke opplysninger som er samlet inn om seg, og be om å få slettet disse opplysningene om de ønsker det.

Deltakere har rett til innsyn og kan be om sletting av sine data. Vårt mål er å bidra til samfunnet med
innsikt fra vår forskning, samtidig som vi holder oss til høyeste etiske standarder. Takk for ditt bidrag
til dette viktige arbeidet.